CEEGEX

Your trusted source for gas

A CEEGEX 2022. évi kereskedési eredményei


     

Éves riport elérhető

A CEEGEX 2022-ben 26 012 GWh kereskedett mennyiséget realizált gázpiacain. A tavalyi évben a társaság legsikeresebb hónapja a november volt 3.64 TWh havi kereskedett volumennel. Ebben a hónapban dőlt meg a napi rekord 545.9 GWh, illetve a heti rekord is 1.26 TWh értékekkel.

A magyar gáztőzsdéhez 8 új tag csatlakozott az év során, aminek köszönhetően az eddigi legnagyobb taglétszámot érte el 46 kereskedő céggel a feldélzetén.

2023-ban a CEEGEX tovább folytatja munkáját azzal a céllal, hogy a közép- és délkelet-európai régió referenciapiacává váljon, működésével pedig továbbra is hozzájáruljon a magyar és a regionális gázpiacok fejlődéséhez és likviditásához.

Ezen felül 2023-ban tovább dolgozik a tanúsítvány piacok fejlesztésén, valamint az energiaátmenet támogatásán, amelynek egyik mérföldköve volt a 2022. november 28-án napvilágot látott, az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerről (EKR) szóló első piacmonitoring riport, amely a HUPX Zrt.-vel közös munka eredménye volt.

Az EKR riportról részletesebben ITT tájékozódhat.

Tekintse meg éves riportunkat, amelyben az egyszerű elemzésen túl a számok mögött húzódó okok, hírek is összegyűjtésre kerültek a teljes 2022-es évet felölve! Az éves riport ITT érhető el angol nyelven.

2022-ben bevezetésre került negyedéves hírlevelünk

Hírleveleink tájékoztatást nyújtanak az elmúlt időszak eredményeiről, illetve a közeljövő aktualitásairól a HUPX Zrt. által üzemeltetett villamosenergia-piacaival, a CEEGEX Zrt. által üzemeltetett gázpiacaival és a HUDEX Zrt. gáz és áram piacaival kapcsolatosan, információval szolgálnak a piaci fejlesztésekről, valamint hasznos olvasmányokat és videókat kínálnak. Bízunk benne, hogy hírleveleink segítséget nyújtanak a számos csatornán áramló információ-bőségben történő eligazodásban. Amennyiben a jövőben egy forrásból szeretne értesülni a legfontosabb gázpiaci és/vagy árampiaci hírekről, és szeretné megkapni a hírleveleinket közvetlenül postafiókjába, kérjük, hogy iratkozzon fel az alábbi oldalon. Feliratkozáskor lehetősége van megjelölni, hogy mely szegmens hírlevelét szeretné megkapni (áram és/vagy gáz):

Hírlevél feliratkozás