CEEGEX

Your trusted source for gas

Bemutatkozó

Mind az Európai Uniós földgázpiaci trendek, mind a hazai energiastratégiában foglalt tervek és célok igazolták egy hazai szervezett földgázpiac létrehozásának létjogosultságát. A CEEGEX Közép-Európai Gáz Tőzsde működésével mind közép és hosszú távon hozzájárul Magyarország energetikai és energiapolitikai pozíciójának javításához.

A CEEGEX célja, hogy a rendelkezésére álló infrastruktúra kihasználásával, a nemzetközi gyakorlattal összhangban, létrehozzon egy olyan likvid, regionális gázpiacot, amely biztonságos és megbízható hosszú távú megoldást nyújt partnereinek.

A CEEGEX tehát törekszik arra, hogy miközben együttműködési lehetőségeket biztosít a közép-kelet-európai régióban, kamatoztassa Magyarország egyedülálló földrajzi adottságait, fejlett és kiválóan összekötött földgáz infrastruktúráját, valamint a meglévő és tervezett határkeresztező kapcsolatait a szomszédos országokkal.

A CEEGEX Zrt. a Trayport GlobalVision rendszerével a meghatározó nyugat-európai tőzsdéken is jól működő kereskedési platformon teszi lehetővé a másnapi (Day-ahead), és a napon belüli (Within-day), és lokációs termékek kereskedését a piaci tagok részére.

 HUPX Csoport videó

HUPX Csoport Brosúra - 2020 Q3

Hivatalos adatok

A társaság neve CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac Zártkörűen Működő Részvénytársaság
A társaság rövidített cégneve CEEGEX Zrt.
A cég idegen nyelvű elnevezése, idegen nyelvű rövidített elnevezése Central Eastern European Gas Exchange Company Limited by Shares, CEEGEX Ltd.
A társaság székhelye 1134 Budapest, Dévai utca 26-28.
A társaság levelezési címe 1134 Budapest, Dévai utca 26-28.
Cégjegyzékszám 01-10-047091
A cégjegyzéket vezető és a törvényességi felügyeletet ellátó bíróság Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
A társaság statisztikai számjele 23408612 3523 114 01
A társaság adószáma 23408612-2-41
A társaság közösségi adószáma HU23408612
EIC kód: 39XCEEGEXZRTHUND