CEEGEX

Your trusted source for gas

Új vezérigazgató a CEEGEX élén


     

2020. augusztus 1-től Garai Dániel tölti be a Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiacot működtető CEEGEX Zrt. vezérigazgatói pozícióját.

A CEEGEX egyedüli részvényese a HUPX Zrt. döntése szerint, Garai Dániel került kinevezésre a CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac  Zrt. vezérigazgatói pozíciójába. A különféle energiakereskedelmi társaságoknál széles körű tapasztalatot szerzett szakember 2020. augusztus 1-től veszi át a vezérigazgatói szerepet.

“Új megbízatásom fő célja a CEEGEX jövőbeli projektjeinek sikeres vezetése, a magyar gázpiac fejlődésének és likviditásának elősegítése, valamint a regionális gázpiac likviditásához való hozzájárulás. Úgy hiszem, hogy a szakmai múltam során nyert tapasztalataim hasznosak lesznek az új pozíció betöltésében.” - mondta kinevezését követően Garai Dániel.

Garai Dániel a Budapesti Gazdasági Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát. 2005 óta dolgozik az energetikai szektorban, vezető pozíciót töltött be a FŐGÁZ Zrt.-nél Budapesten, valamint az RWE Supply & Trading Switzerland SA-nál Svájcban. 2012-ben Pénzügyi igazgató továbbá az igazgató tanács tagja volt a MET Hungary-nél, később pedig a cég üzletfejlesztési igazgatói tisztségét töltötte be. 2019 novemberétől a CEEGEX vezérigazgatói kinevezéséig a MAVIR ZRt. vezérigazgatójának tanácsadójaként a vállalat átszervezési programját vezette.

 

A CEEGEX, a HUPX Csoport és a MAVIR ZRt. ezúton kívánja megragadni az alkalmat, hogy köszönetét fejezze ki Kovács Kornél távozó CEEGEX vezérigazgató felé az elmúlt három és fél év végzett elkötelezett munkájáért, és magas szintű szakmai hozzájárulásáért, hogy a CEEGEX-et, mint megbízható, likvid és a kiemelkedő gázkereskedelmi piacot ismertette meg sikeresen a régióban. Sok sikert kívánunk a jövőbeli céljaihoz, törekvéseihez.

 

A CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac Zrt.-t a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. hozta létre, hogy egy új és hatékony földgáz kereskedési felületet alakítson ki Magyarországon. A CEEGEX egy olyan likvid regionális gázpiacot működtet, amely a vezető nemzetközi gyakorlatokkal összhangban, biztonságos, megbízható és hosszú távú megoldásokat szolgáltat partnereinek, míg kiaknázza a rendelkezésre álló infrastruktúrát, és együttműködési lehetőségeket kínál a közép- és kelet-európai régióban.