CEEGEX

Your trusted source for gas

Pártoló tag lett a CEEGEX a Magyar Energiakereskedők Szövetségében


     

A CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac Zrt. 2020. november 27-én ezüst-fokozatú pátoló tagként csatlakozott a Magyar Energiakereskedők Szövetségéhez (MEKSZ).

A MEKSZ elnöksége november 27-i határozatában hagyta jóvá a CEEGEX felvételét az ezüst-fokozatú pártoló tagok közé, melynek eredményeként a tőzsde tanácskozási joggal kapcsolódik be a Gázpiaci Bizottság munkájába, valamint a jövőben aktívan részt vesz a Szövetség rendezvényein is.

A Szövetség célja, hogy a villamos energia és földgáz kereskedelmet folytató vállalatok magyarországi érdekképviseletét ellássa, elősegítse a villamosenergia és a földgáz kereskedelem fejlődését, a villamos energia és földgáz egységes belső piacának kialakítására vonatkozó európai uniós szabályozásnak megfelelő, és hatékonyan működő, transzparens piac kialakulását.

CEEGEX, mint a fent felsorolt célok elkötelezett támogatója, a hazai és az európai energiapiacokkal kapcsolatos szakmai tapasztalatok kölcsönös megosztásán alapuló gyümölcsöző együttműködést remél a Szövetséggel.