CEEGEX

Your trusted source for gas

Ismerje meg jobban a hamarosan induló CEEGEX EKR tőzsdét!


     

Garai Dániel, a CEEGEX vezérigazgatója és Kádár Márton, az EKR projekt vezetője adott interjút a Portfolio.hu-nak

Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerben 2024. első negyedévében elindul a szervezett piaci kereskedelme, melyhez a CEEGEX Zrt. már a végrehajtási rendelet megjelenését követően 2023. decemberében beadta a piaci szabályzatokat jóváhagyásra a MEKH (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) részére. Az új piac indulásához már a tagi tesztelések folyamatban vannak, illetve a tagfelvétel is megkezdődött, de még sok a megválaszolatlan kérdés a piaci szereplők részéről.

Garai Dánielt, a CEEGEX Zrt. vezérigazgatóját és Kádár Mártont, a magyar energiatőzsdék értékesítési vezetőjét és az EKR szervezett piac projekt vezetőjét a Portfolio.hu kérdezte a piaci trendekről, a hazai energiamegtakarítások rendszeréről, auditálható beruházásokról és az új tőzsde szerepéről.

„…a következő fontos lépés a CEEGEX EKR tőzsdével egy transzparens árjelzés mellett, a szakpolitikát támogatva működő másodlagos piac kialakulása. Azt gondoljuk, hogy ez garantálhatja, hogy az EKR kötelezettségei költséghatékony módon teljesülhessenek, és az EKR tőzsde támogathatja Magyarországot a klímacélok piaci alapú elérésében.” 

Az energiamegtakarítások szervezett piaci kereskedelméről szóló teljes interjú itt olvasható >> 

Workshop a tagfelvételről – január 18.

Soron következő workshopunk 2024.  január 18-án 14:30-tól kerül megrendezésre. Az előző két alkalomhoz képest interaktívabb formában. A workshopra az alábbi linken lehet regisztrálni. A workshop mindenki számára nyitott és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

>> Workshop regisztrációs link

Minden további információ megtalálható az EKR >> Az EKR tőzsdéről menüpont alatt, melyet folyamatosan frissítünk.