CEEGEX

Your trusted source for gas

10 éves évfordulóját ünnepli a HUPX


     

A HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt., a szervezett magyar spot energiapiac üzemeltetője és a CEEGEX alapítója, 2020. július 20-án ünnepli 10. évfordulóját.

A HUPX Zrt-t 2010-ben a HUPX Csoport első tagjaként, a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító, a MAVIR Zrt. azzal a céllal hozta létre, hogy villamosenergia-piac kulcs szereplőjeként megbízható referenciaárat, illetve tőzsdei kereskedési platformot biztosítson a piaci szereplők számára. A HUPX alapítása óta sikeresen működik egy versenyképes környezetben, egymás után fontos mérföldköveket ér el annak köszönhetően, hogy innovációs szemlélettel nagy hangsúlyt fektet platformjai és szolgáltatásai folyamatos fejlesztésére.

Ezenkívül a HUPX két leányvállalatot alapított, 2013-ban a CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac Zrt.-t, majd a HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde Zrt.-t, mely 2018-ban kezdte meg működését,  így alkotva a HUPX Csoportot.

Tudjon meg többet a történetünkről, tekintse meg a HUPX jubileumi videóját és olvassa el a teljes sajtóközleményt a HUPX weboldalán: 10 éves évfordulóját ünnepli a HUPX

Boldog szülinapot HUPX, gratulálunk!

További sikerekben gazdag évtizedeket kívánunk alapító cégünknek!